L.O.S. van Panache Nieuws

Oud L.O.S. van Panache Nieuws

[Ex-Panache]


Voor het laatst omhoog gedateerd op 12 december 2002


NIEUWS (28-11-01):

Het is alweer anderhalve week geleden dat er een L.O.S. van Panache-afvaardiging nadrukkelijk aanwezig was tijdens de Open Level Kampioenschappen in Oss. Dit jaar streden namens ons:
Ramses Christiaan
François van Delft
Anne-Marie Gielis
Hubert van Luytelaar
Jolanda Mak
Susanna Matakoepan
Leon van der Meer
Riske Meijer
Felix Ogg
Luuk Oostveen
Ferry Roelofs
Mark van de Veerdonk
Angelica Verstraten
Helaas moest Camiel het laten afweten. Hij was te ziek om mee te doen. We hopen dat hij er volgend jaar in ieder geval weer bij is. Het huis van de familie Roelofs stond weer open voor wie het wilde en vrijdagavond werd er door een kleine groep alvast vooruitgeblikt op het toernooi. Zaterdagmorgen brak de strijd dan echt los. Leuk was dat er een ook een grote afvaardiging DIOK-ers aanwezig was, meegebracht door een oud-levelaar die nu bij DIOK speelt. Er was dus weer veel geel en oranje te bewonderen.
Zaterdagavond werd weer op gepaste wijze doorgebracht. Geheel tegen de traditie in, en zeer tegen de zin van de liefhebbers van langdurige en zinlose discussies, werd er snel besloten om uit eten te gaan. De Italiaan in Oss mocht L.O.S. van Panache, aangevuld met Marcel van Loon en Hans en Anneke Wijnbergen van de organisatie, te eten gaan geven. Na deze maaltijd werd er nog een tijdje nagepraat en bereidde iedereen zich voor op de zware zondag. Die dag moest beslissingen gaan brengen. En dat gebeurde dan ook. Heel wat L.O.S. van Panachers zagen zich genoodzaakt om elkaar uit te schakelen. Maar goed, dat leverde dan toch wel wat eremetaal op.
In de C wist Leon de tweede plaats in de HE te halen. Maar de meeste prijzen werden in de A-klasse gehaald. Dat was ook niet zo vreemd. Verreweg de meeste L.O.S. van Panachers deden daar in mee. In de GD wisten Luuk en Anne-Marie een welverdiende tweede plaats te halen. De HD finale werd verloren door Mark, samen met zijn neef Roy. In de HE moest Mark het alleen doen. Ook daar werd hij netjes tweede. In al deze finales was Floor Duiven de een tegenstander van formaat. De DD finale wist Floor echter niet te bereiken. Deze werd dan ook bijna een L.O.S. van Panache onderonsje. Riske werd met gelegenheidspartner Yvonne van de Veerdonk (een tante van Mark) tweede. Eerste werden Jolanda en Anne-Marie. Het toernooi was dit jaar pas laat afgelopen. Iedereen was dan ook uiteindelijk laat maar voldaan weer thuis.


NIEUWS (13-11-01):

Gezien de positieve reacties van het afgelopen jaar op het L.P.T. hebben we besloten om ook dit jaar weer een L.P.T. te gaan organiseren. Ondertussen is de zaal in het sportcentrum in Eindhoven besproken voor 20 april 2002. Als je dus van plan bent om mee te doen kun je deze dag vast vrij proberen te houden. Wanneer de officiele inschrijving opent horen/lezen jullie daar wel meer van.

Van een aantal L.O.S. van Panachers hebben wij gehoord dat ze wel geinteresseerd zijn in een L.O.S. van Panache T'Shirt. Dat kunnen wij best geloven, ze zijn erg oranje en dus mooi. Om te beslissen of we een tweede druk gaan uitbrengen willen we graag weten wie er interesse heeft.

Mensen die een groep L.O.S. van Panachers aan het werk willen zien, of benieuwd zijn naar onze mooie nieuwe vlag, kunnen komend weekend in Oss naar de Open Level Kampioenschappen komen.


NIEUWS (17-10-01):

Tilburg was afgelopen weekend druk bezet door I.S.B.T.-ers. Traditiegetrouw waren er in Tilburg weer erg veel L.O.S. van Panachers. In Tilburg kwamen voor L.O.S. van Panache uit:
Pieter Alders
Ramses Christiaan
Anne-Marie Gielis
Marcel van Loon
Sharon Lusthuis
Jolanda Mak
Susanna Matakoepan
Luuk Oostveen
Edith Ottenheim
Ferry Roelofs
Chi-Ho Wong
Op vrijdagavond viel er heel wat te bepraten tussen allerlei mensen die elkaar al hele tijden niet gezien hadden. Bovendien moest de nieuwe L.O.S. van Panache vlag bewonderd worden. Luuk heeft daar goed zijn best op gedaan. Hij heeft toegezegd dat hij "LOS v. Panache" nog zal veranderen in "L.O.S. van Panache". Eens kijken of hij dat bij de Open Level al voor elkaar heeft. Zaterdag brandde het toernooi echter pas echt L.O.S.. Op alle niveau's werd er hard gestreden om overwinningen. Maar het zat niet iedereen mee. Op het feest was daar gelukkig niks meer van te merken. De DJ deed dit jaar zijn werk goed, hij draaide blokjes muziek met van alles wat. Er kon zelfs weer eens gepogo-ed worden. Afijn... al veel te snel werden we de kantine uit geveegd. Achteraf misschien juist weer goed, want zondag zouden en moesten we weer verder. Luuk speelde met Gerard Draisma voor het eerste van zijn leven een serieuze dubbel tegen Ferry en Björn Behrens (dat was trouwens ook voor Ferry de eerste serieuze dubbel tegen Luuk). Er stond ook wel wat op het spel. Het draaide hier om de knikkers. Het ging om een eventuele eerste prijs. Luuk en Gerard wonnen deze wedstrijd en de laatste wedstrijd deelden ze de punten. Op punten wonnen ze het toernooi in de HDB. Susanna wist met Vera Nierkens netjes tweede te worden in de DDC. Dat leverde dan echter weer geen prijs op. Daar moeten ze bij Sauron toch eens iets aan doen.
Het toernooi werd door Susanna en Ferry afgesloten met een vraag om getuigen. Al het hele weekend hadden voornamelijk de dames Mak en Gielis zitten vissen, maar uiteindelijk werd hun nieuwsgierigheid dan toch beloond dankzij de komst van Mark van de Veerdonk.


NIEUWS (27-08-01):

De zomer zit er alweer bijna op. Dat betekent dat het badmintonseizoen weer aanbreekt. Naast dat, betekent het ook dat veel mensen hun foto's hebben ontwikkeld. Dat blijkt dan ook nu weer het geval te zijn. De L.O.S. van Panachers maken zich op voor de eerste toernooien dit seizoen. In oktober zal er weer een aanzienlijke afvaardiging richting Tilburg vertrekken. In november wordt Oss wellicht weer opgeschrikt door een stelletje L.O.S. van Panachers (alhoewel ze daar wel wat gewend zijn). Ok... de beloofde foto's dan. In de L.O.S. van Panache fotogalerij zijn nu meer foto's te vinden van het I.S.B.T. Berlijn 2001. Verder is er een foto te vinden van L.O.S. van Panache op Parkpop. Als laatste zijn nog foto's toegevoegd van het Zomerbadminton voor L.O.S. van Panachers in het noorden van het Land bij B.C. 't Vennewater in Heiloo. Op uitnoding van Ferry kwamen daar:
Monique Croese
Anne-Marie Gielis
Albert Harteveld
Yvette van Leeuwen
Susanna Matakoepan
Ferry Roelofs
Er werd sportief onderling en met de mensen van 't Vennewater gestreden. Ook het bijkletsen aan de bar was natuurlijk een geslaagde actie. De vele positieve reacties schreeuwen om herhaling.


NIEUWS (14-06-01):

Vandaag het verslag van het toernooi in Wageningen:
Dit jaar werd het toernooi in Wageningen door een delegatie van L.O.S. van Panache bezocht. Er hadden zich twee personen als L.O.S. van Panacher ingeschreven (Jolanda Mak en Luuk Oostveen), maar er waren er ook in cognito (zoals o.a. Mark Scheffer, Hubert van de Luytelaar en Walter van Adrigem). Na binnenkomst op de zaterdagochtend zat de sfeer er direkt goed in. Het was buiten uitstekend weer en binnen was de hal dus erg warm. Vanwege het feit dat het toernooi volgens afvalsysteem gespeeld werd, was het dan ook op het terras al snel gezellig. Nadat zo ongeveer de laatste wedstrijden waren gespeeld werd de Japanner op klantvriendelijkheid getest. Hij doorstond deze test met glans. Het feest daarentegen viel wat tegen. Er waren niet erg veel mensen en de muziek was niet echt geweldig, maar zoals echte L.O.S. van Panachers betaamt vermaakten we ons prima (bier kostte één gulden). Na een welverdiende nachtrust (in een tent en zonder WC, want de sporthal werd die nacht speciaal voor ons afgesloten) heeft geen L.O.S.-ser het badmintonveld meer betreden, maar op het terras was het weer aangenaam vertoefffen....


NIEUWS (06-06-01):

We zijn weer net terug uit Berlijn. L.O.S. van Panache was naar Berlijn afgereisd met een delegatie van 6 personen:
Patrick van Aarle
Esther Houben
Marcel van Loon
Hubert van Luytelaar
Ferry Roelofs
Mark Scheffer

Natuurlijk werd er tijdens de douchesessies van de heren weer volop gezongen. Speciaal was de douche-sessie op maandag, toen John-Paul Becks een spetterend gastoptreden gaf. Hij had gedurende het weekend geoefend op het L.O.S. van Panache-lied en bracht dit samen met ons ten gehore. Overigens waren de douche-sessies ook nog speciaal omdat er enkele niet vaak gezongen liederen werden gebracht zoals De Panacher en de duitse versies van De Limburger en Kleine Kees Grote Kees (Der Limburger und Heinrich ist ein Junge). Uiteindelijk nam L.O.S. van Panache twee prijzen mee naar huis. Marcel werd tweede in de MXB, net achter Hubert (die dus eerste werd).


NIEUWS (20-05-01):

Het toernooi in Wageningen is inmiddels alweer gespeeld. Een verslag van dat toernooi laat nog heel even op zich wachten. Wel is ondertussen op de L.O.S. van Panache pagina's hoe de tegel die wij tijdens het Panache Toernooi van Panache gekregen hebben er uit ziet. Veel plezier met het bekijken van de Tegel.


NIEUWS (09-05-01):

Op 5 en 6 mei werd het I.S.B.T. Amsterdam gespeeld. De afvaardiging van L.O.S. van Panache bestond uit:
Anne-Marie Gielis
Marcel van Loon
Jolanda Mak
Susanna Matakoepan (als supporter)
Luuk Oostveen
Ferry Roelofs
Mark Scheffer
Chi-Ho Wong

Het was, zoals wel te verwachten was, weer ouderwets gezellig. De organisatie had haar zaakjes goed voor elkaar, met als gevolg dat het toernooi lekker liep. De verlichte grachtentoer op zaterdagavond vormde een grappige en rustige culturele pauze. Op het feest daarna in een kroeg in Amsterdam stonden de L.O.S. van Panachers als eerste op de dansvloer hun kunsten te vertonen. Iets dat de organisatie opviel. Toen de laatste L.O.S. van Panachers hun terugweg wilden aanvangen, was Jolanda zo gefrusteerd dat ze die avond niet gescoord had, dat ze voorstelde Ferry te zoenen voor f5,-. Aangezien Susanna hier geen problemen mee had, werd Jolanda gevraagd of ze het echt wel wilde. Op dat moment begon ze te twijfelen en besloot ze even met die actie te wachten, totdat ze het Grote Boek met Alle Antwoorden van Yvette van Leeuwen kon raadplegen. Zondagochtend werd Yvette dus benaderd en kreeg Jolanda antwoord op haar vraag of ze binnen nu en 3 maanden zou zoenen. Het antwoord: "DAT ZOU GELDVERSPILLING ZIJN". Afijn... zoenen kwam er dus niet van. Ongebruikelijkerwijs zelfs niet bij de prijsuitreiking, simpelweg omdat geen enkele L.O.S. van Panacher in de prijzen was gevallen. Maar daarom niet getreurd, het was weer een geslaagd weekend. Op naar Wageningen aankomende week.


NIEUWS (12-04-01):

Op het Panache Toernooi waren weer vele L.O.S. van Panachers aanwezig. Mooi was het bijvoorbeeld om te zien dat op zaterdagmorgen een groot deel van de L.O.S. van Panachers hun L.O.S. van Panache T'Shirt aanhadden. De banen kleurden goed oranje. Een deel van hen heeft zich zelfs ingeschreven onder onze naam. Onder L.O.S. van Panache deden mee:
Patrick van Aarle
Anne-Marie Gielis
Jolanda Mak
Luuk Oostveen
Susanna Matakoepan
Ferry Roelofs

Onder andere namen deden nog mee:
Pieter Alders
Jolanda Blijenberg
Franc¸ois van Delft
Anouk van Elderen
Corine Fabrie
Johan Govers
Elly de Groot
Koen de Jongh
Kim van Leeuwen
Marcel van Loon
Erik Lucas
Hubert van Luytelaar
Riske Meijer
Kim Mercks
Marie-José Mols
Paul Mols
Edith Ottenheim
Stefan Rink
Camiel Rouweler
Marco van de Sande
Paco Sanders
Mark Scheffer
Maarten Seegers
Linda Sipkes
Mark van de Veerdonk
Patrick Veldhuis
Prisca Veldhuis
Angelica Verstraten
Eric de Vetten
Jeroen de Vries
Dominique de Wit
Chi-Ho Wong

Zoals gewoonlijk was het weer een gezellig en sportief toernooi. De Toernooi Kommissie van Panache bewees weer eens dat het organiseren van een leuk toernooi bij Panachers een aangeboren talent is. Het feest, alhoewel niet heel erg druk bezet, was weer ouderwets gezellig, en daar draait het toch om. Zondags was het dan ook voor veel L.O.S. van Panachers een kort optreden. Ondanks dat, waren er toch nog een wat L.O.S. van Panachers die door wisten te dringen tot de finales. Edith, terug van haar softbal avontuur, mocht de eerste prijs in de DEB in ontvangst nemen. Linda en Jolanda Blijenberg zegevierden weer in de DDB. Maarten en Jos Wesselman (B.C. Rally) werden eerste in de HDB. Luuk en Jolanda Mak wisten in de GDB op mooie wijze beslag te leggen op de tweede plaats. François an Angelica wisten tenslotte heel mooi tweede te worden in de GDD. Tijdens de prijsuitreiking kregen wij van L.O.S. van Panache nog een tegel uitgereikt van Panache. Daarover in een volgende omhoogdatering meer.


NIEUWS (05-04-01):

Het L.P.T. is inmiddels gespeeld. Alhoewel het toernooi dit jaar voor het eerst gehouden werd, kon het toernooi voortbouwen op de ervaringen en successen van de E.P.C.. Mede daarom, maar vooral ook door het enthousiasme van alle deelnemers is het toernooi weer een succes geworden.
Gespeeld werd er dit jaar in hal 2 van het Sportcentrum van 's morgens 10 uur tot 's middag 16 uur. Dat waren 6 uren van veel spelplezier en bijkletsen. Uiteindelijk vielen bij de prijsuitreiking weer erg veel L.O.S. van Panachers in de prijzen. Teveel om op te noemen deze keer. Op de L.P.T. pagina's is een overzicht te vinden van de winnaars.
Daarmee komen we meteen op een nieuw nieuwtje. De L.O.S. van Panache pagina's op internet zijn uitgebreid met de L.P.T. pagina's. Veel plezier met het bekijken daarvan.


NIEUWS (18-01-01):

De organisatie van de E.P.C. heeft, na vele vragen van zowel Panachers, ex-Panachers als Sympathisanten, besloten om naast de E.P.C. ook een L.O.S. van Panache Toernooi te houden. Dit zal inhouden dat op 17 maart in de enkel alleen een E.P.C. gespeeld zal worden. De mix en de dubbel staan echter open voor alle L.O.S. van Panachers. De organisatie is van mening dat meer zielen ook meer vreugd met zich meebrengen. Wij zijn benieuwd hoe deze nieuwe mengeling uitwerkt op de 17de maart, al hebben wij er alle vertrouwen in dat het in ieder geval gezellig zal worden en dat er naar ieders voldoening genoeg gespeeld kan worden. L.O.S. van Panachers kunnen zich opgeven op dezelfde manier als ex-Panachers afgezien van de enkelonderdelen (zie E.P.C. voor inschrijfformulieren).


NIEUWS (15-01-01):

Het is dan eindelijk zover. De T'Shirts van L.O.S. van Panache gaan gedrukt worden. Er is een kleine wijziging doorgevoerd in de kleurstelling, maar dat is enkel en alleen om duidelijkheid in de hand te werken.

Afgelopen weekend was er weer een aardige delegatie L.O.S. van Panachers aanwezig in Oss om te supporteren of om mee te doen aan de Open Level. Traditiegetrouw betekent dat veel spelen, vroeg op en frieten en chinees eten. De afvaardiging bestond deze keer uit:

François van Delft
Anne-Marie Gielis
Marcel van Loon (Als supporter)
Hubert van Luytelaar
Jolanda Mak (Alleen zaterdagavond aanwezig tijdens het gezellig samenzijn)
Susanna Matakoepan (Helaas geblesseerd)
Riske Meijer
Kim Merckx
Luuk Oostveen (Als supporter)
Ferry Roelofs
Marco van de Sande
Mark Scheffer
Mark van de Veerdonk (Als supporter)

Natuurlijk gingen de L.O.S. van Panachers weer met de nodige prijzen naar huis. Zo wonnen Hubert en Mark met overmacht de HDA. Bij de dames wist Anne-Marie beslag te leggen op de tweede plaats in de DEA. Een prima prestatie. Maar held van het weekend werd natuurlijk Marco, die met een eerste plaats in de HEB en een eerste plaats, samen met Riske, in de GDB, de meeste prijzen in de wacht wist te slepen van alle L.O.S. van Panachers. Volgend jaar zal hij zijn geluk in de A gaan beproeven.


NIEUWS (22-12-00):

Het L.O.S. van Panache T'Shirt zal in januari gedrukt gaan worden. Dat wordt dus nog even wachten. Ook op het I.S.B.T. Amsterdam is het nog even wachten. Wel zijn we aan het inventariseren wie er daar mee willen doen.

NIEUWS (29-11-00):

L.O.S. van Panache presenteert de Ex-Panache Clubkampioenschappen. Meer informatie hieromtrent kun je vinden bij de E.P.C..

NIEUWS (14-11-00):

L.O.S. van Panache wil een eigen T-Shirt laten drukken. Belangstellenden voor een exemplaar kunnen maat en naam melen naar los_van_panache@zonnet.nl. Het is de bedoeling dat het een oranje T-Shirt wordt met zwarte opdruk. Op de voorkant zal het logo van L.O.S. van Panache komen te staan. Op de achterkant zal de tekst van het L.O.S. van Panachelied afgedrukt worden. Dat laatste zal vooral handig zijn bij het zingen van dit lied op feesten en bij prijsuitreikingen.

NIEUWS (08-11-00):

De nieuwe internetpagina's van L.O.S. van Panache zijn een feit.

NIEUWS (27-10-00):

Afgelopen weekend heeft een grote afvaardiging L.O.S. van Panachers meegedaan aan het I.S.B.T. Tilburg. De afvaardiging bestond deze keer uit:

Patrick van Aarle
Anne-Marie Gielis
Marcel van Loon
Jolanda Mak
Erik Lucas
Sharon Lusthuis
Luuk Oostveen
Ferry Roelofs
Pieter Alders
Esther Houben
Susanna Matakoepan

... en eigenlijk ook Ramses Christiaan, maar die stond eigenwijs onder E.S.B.V. Panache ingeschreven.

Zoals gebruikelijk was het toernooi erg gezellig. Er werd weer vrolijk gebadmintond door alle L.O.S. van Panachers en overwinningen werden bevochten en zo hier en daar ook nog behaald. Grote successen waren er voor Pieter die eerste werd in de HEC, omdat Remco Coppoolse die eigenlijk eerste was geworden zich terug had getrokken. Verder wist Susanna ondanks haar rugblessure beslag te leggen op de eerste plaats in de GDC. Samen met John-Paul Becks (die inmiddels uitkomt namens Oud-Heep) vormde zij een sterk en ongenaakbaar koppel. De DDB werd, totdat zij met een enkelblessure uit moest vallen, gedomineerd door Jolanda Mak. Toch werd zij nog tweede. L.O.S. van Panache wenst haar veel beterschap natuurlijk, HUP HUP HUP. In de HDB wist Ferry samen met zijn sterke partner Robert Lodewijks beslag te leggen op zowel zijn boterhammen als op de tweede plaats. De finale werd net verloren van Oud-Sauronees Steven Doorduyn en Laurent Mahé van Orsay (F). Luuk wist samen met zijn partner Polpot overigens de derde plek te bereiken. Er waren slechts twee minpuntjes aan dit toernooi. Ten eerste werd enkel een prijs toegekend aan de eerste plaats, zodat het de L.O.S. van Panachers ontnomen werd om een derde keer het L.O.S. van Panachelied te zingen. Ten tweede was de D.J. op het feest op zaterdagavond erg overheersend in geluid en in zeer slechte smaak. De trance. house, club of wat het ook was wat de hele avond boemdiekedieboem deed begon op den duur zelfs de meest fanatieke fans de keel uit te hangen. Maar door zulke tegenslagjes laat een echte L.O.S. van Panacher zich natuurlijk niet uit het veld slaan. Op naar de volgende keer.

NIEUWS (29-06-00):

L.O.S. van Panache heeft haar eigen clublied. Lees het en zing het mee op de L.O.S. van Panachelied pagina.

NIEUWS (14-6-00):

Zojuist is een L.O.S. van Panache-afvaardiging teruggekeerd van het I.S.B.T. Berlin. Zeven L.O.S. van Panachers deden daar mee, te weten:

Patrick van Aarle
Esther Houben
Susanna Matakoepan
Luuk Oostveen
Ferry Roelofs
Camiel Rouweler
Dominique de Wit

Voor het eerst werd in Berlijn de oude Panache-vlag opgehangen en gebruikt door L.O.S. van Panache. Tevens werd tijdens dit I.S.B.T. het L.O.S. van Panache-lied geschreven. De tekst hiervan zal binnenkort worden gepubliceerd. In Berlijn sleepten de L.O.S. van Panachers ook nog wat prijzen in de wacht. Esther wist knap derde te worden in de GDC. Zij moest onder andere Camiel voor laten gaan die ongenaakbaar eerste werd. In de GDB wist Luuk beslag te leggen op de eerste plaats. Glorie, glorie!

NIEUWS (20-4-00):

Groot succes heeft L.O.S. van Panache reeds geboekt tijdens het Panache Toernooi 2000. De gehele organisatie van de E.P.C. wist namelijk het Panache Toernooi te winnen. Luuk en Ferry behaalden de eerste plaats in de herendubbel C na een mooie finalepartij tegen Patrick van Aarle en Hubert van Luytelaar. Hierbij moet opgemerkt worden dat deze laatste twee beiden Panachers zijn. Tevens mag gezegd worden dat Patrick medeverantwoordelijk is voor de betekenis van de afkorting L.O.S. van Panache en reeds vanaf het prille begin een enthousiast L.O.S. van Panacher is.

NIEUWS (31-10-99):

L.O.S. van Panache is ontstaan in 1999 toen een aantal Ex-Panachers samen met een aantal Panachers en vrienden die geen lid waren van Panache zich onder één noemer in wilden schrijven voor het I.S.B.T. Berlin. Bij de inschrijving van het I.S.B.T. Tilburg van T.S.B.V. Sauron gebeurde dit opnieuw. Van toen af aan kwam de naam in gebruik en met de organisatie van de Ex-Panache Clubkampioenschappen groeide het idee van een meer georganiseerd L.O.S. van Panache. Voorlopig nemen Luuk Oostveen en Ferry Roelofs het voortouw in de organisatie, geholpen en gesteund door vele anderen.


Commentaar, aanmeldingen en suggesties zijn van harte welkom. Stuur gerust een meeltje naar los_van_panache@zonnet.nl.


Ferry Roelofs
los_van_panache@zonnet.nl

Copyright © 2002 Ferry