L.O.S. van Panache Nieuws

L.O.S. van Panache Nieuws

[Ex-Panache]


Voor het laatst omhoog gedateerd op 16 april 2004


NIEUWS (22-11-03):

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Dat betekent dat het bij L.O.S. van Panache weer begint te kriebelen. Welke toernooien gaan we volgend jaar spelen? Wanneer houden we het L.O.S. van Panache Toernooi? Om met het eerste te beginnen. Het eerste toernooi dat er in 2004 aankomt is het T.T.S.T. Rotterdam. Daar hebben we nog nooit aan meegedaan, maar dit jaar zijn er serieuze plannen. Wie weet dus. En wat betreft het L.O.S. van Panache Toernooi. We hebben al voorzichtig een datum geprikt. Nu de zaal nog reserveren en als dat zover is dan horen jullie het vast wel van ons.

Het afgelopen weekend hebben we nog de Open Level gespeeld. Deze keer bestond de L.O.S. van Panache afvaardiging uit:
Johan van Berkel
Ramses Christiaan
François van Delft
Esther Houben
Riske Meijer
Ferry Roelofs
Angelica Verstraten
Zoals gewoonlijk kun je tijdens de Open Level lekker veel spelen. Per onderdeel speel je eerst een poule van 4 indien mogelijk. Je hebt dan redelijke kans om door te gaan naar de volgende ronde omdat de eerste 2 van de poule verder mogen het afvalsysteem in. Dit jaar had Level boven het normale hoogste niveau nog een niveau gedefinieerd. Daarin waren wij niet vertegenwoordigd. In het 1 na hoogste niveau waren we echter wel goed vertegenwoordigd, evenals in het niveau daaronder. Op dat laatste niveau waren de tegenstanders in de poules helaas net iets te sterk. Dat leverde wel lekkere partijtjes op, maar geen prijzen. Op het 1 na hoogste niveau werden door de diverse L.O.S. van Panache deelnemers leuke partijen gespeeld hetgeen resulteerde in een kwartfinale mix voor Ramses en Riske die nipt werden verslagen door Esther en Ferry. Ramses en Ferry haalden allebei een halve finale in het enkelspel maar moesten daar allebei het onderspit delven tegen hun tegenstanders. In de dubbel wisten Ramses en Ferry in een spannende halve finale de finale te halen. Die finale verloren ze echter, een tweede plaats dus.

Naast het pluimen werd er natuurlijk weer veel meer gedaan. Op zaterdagavond gingen de 7 deelnemende L.O.S. van Panachers uit eten in Oss samen met natuurlijk Susanna en voor de gelegenheid ook met Frans en Ingrid. Na dit etentje werd er nog wat nagekletst bij de familie Roelofs thuis onder het genot van onder andere een fles Chouffe van Anne-Marie en diverse biertjes die François en Riske mee hadden genomen. Op zondag werd besloten met 11 personen te gaan eten bij de vriend van de dochter van Hans en Anneke. Dit was samen met Hans en Anneke, de moeder van Anneke en de familie Roelofs. Ook Mark, Luuk en Jolanda die op zondagmiddag even kwamen kijken schoven aan. Na het eten mochten de echte jongeren onder ons nog even de ballenbak in.


NIEUWS (21-10-03):

Afgelopen weekend was het weer tijd om het I.S.B.T. Tilburg te spelen. Op en naast de baan was het gezellig als vanouds. Het L.O.S. van Panache team bestond dit jaar uit:
Ramses Christiaan
Anne-Marie Gielis
Marcel van Loon
Jolanda Mak
Luuk Oostveen
Ferry Roelofs
Helaas moest Mark van de Veerdonk verstek laten gaan wegens een blessure, maar wel kwam hij natuurlijk zondag even kijken. Net als Johan van Berkel. Ook Patrick van Aarle kwam even langs, al was dat wel op zaterdag. Een eenzame Armand Fanchamps werd door L.O.S. van Panache natuurlijk meteen liefdevol opgenomen. Tevens vonden wij van L.O.S. van Panache het erg leuk om een redelijk grote groep E.S.B.V. Panachers te mogen ontmoeten op het I.S.B.T.. Afijn... er werd ook nog gespeeld.
Jolanda won met haar sterke partner Heike Katt gemakkelijk de DDB. En Luuk wist samen met Annelies Jonker net beslag te leggen op de eerste plek in de MXB. Het L.O.S. van Panache-lied mocht dus weer twee keer klinken. Maar dat was nog niet alles. L.O.S. van Panache bleek namelijk ook het best presterende team te zijn en daarvoor kregen we een wisselbeker. Die moeten we volgend jaar dus verdedigen.


NIEUWS (02-09-03):

Het traditionele zomeravondbadminton is dit jaar vanwege allerlei oorzaken telkens uitgesteld en uiteindelijk zelfs niet doorgegaan. Maar goed... het nieuwe seizoen begint ook wel zonder zomeravondbadminton. De eerste inschrijvingen voor Tilburg zijn inmiddels reeds gedaan. En van de Open Level hebben we reeds een uitnodiging ontvangen. Het gaat dus weer goed.


NIEUWS (15-06-03):

We zijn alweer even terug uit Berlijn. De afvaardiging van dit jaar was qua samenstelling gelijk aan die van vorig jaar. Weer reisden de volgende 5 L.O.S. van Panachers af naar Berlijn:
Ramses Christiaan
Marcel van Loon
Jolanda Mak
Luuk Oostveen
Ferry Roelofs
Na een rustige reis zonder al te veel files kwamen we rond etenstijd aan in Berlijn. Snel onze spullen in de slaapszaal gelegd en ingeschreven en toen lekker eten bij de Indiër. Dat beviel goed. 's Avonds natuurlijk nog even naar de Biergarten en daarna zocht een gedeelte de slaapzakken al op, terwijl anderen nog even een pilsje of een bruine rakker pakten ter voorbereiding op een loodzwaar toernooi. De volgende dag kon er gespeeld worden. Alle L.O.S. van Panachers hadden een mix toebedeeld gekregen. Niemand teleurgesteld dus. En na de eerste dag stond L.O.S. van panache dan ook in de mix 1, 2 en 3: Jolanda, Marcel en Ramses. Luuk en Ferry bungelden onderaan, voor Luuk verassend maar voor Ferry op zich gewoonte.
De boottocht op zaterdagavond was relaxed, mooi, leerzaam en ietsje te lang. Maar met een lekker drankje erbij was het goed uit te houden. Op zondag werd er verder gespeeld. Het mixklassement was toen behoorlijk door de war gegooid. Geen L.O.S. van Panachers meer die op prijsposities stonden. Iedereen kon dus met een gerust hart gaan feesten. Maar eerst moest er gedouched worden. De duitse vertalingen sloegen aan bij een aantal duitsers en zij zongen dan ook uit zo vol mogelijke borst mee, een unieke gelegenheid. Het feest ging, op een regenbuitje en erg stipte buschauffeurs na, goed. Door zo'n stiptheidsactie van de laatste chauffeur stonden er om 4:30 uur zo'n 30 I.S.B.T.-ers zonder vervoer. Gelukkig dat er taxi's zijn. En terwijl de taxi wegreed konden we nog genieten van de kotspartij van de dubbelpartner van Ramses, tevens mixpartner van Jolanda.
De lachende derde werd in dit geval Ferry, die op maandagmorgen tegen Jolanda en partner moest mixen. Haar partner, op andere dagen een geducht tegenstander (zeg maar een zwaargewicht) sloeg op maandagmorgen niet echt veel raak. Daardoor werd het puntengemiddelde van Ferry aardig opgekrikt en stond hij voor de laatste wedstrijd ineens 3de. Luuk stond opeens 4de. Toch nog prijzenkansen dus. Maar helaas moest Luuk tegen de nummer 1 en Ferry tegen de nummer 2 en was er kans dat het team dat 5de stond, de lachende derde zou worden in dit geval. Zowel Luuk als Ferry speelden in de mix gelijk. Pas bij de prijsuitreiking werd bekend dat Ferry en zijn partner Susann Kaube toch derde waren gewonnnen. Hoera, er mocht gezongen worden. Maar gezongen werd er ook daarvoor al tijdens het douchen. Toen wij ons in de douche vertoonden hieven een aantal duitsers spontaan "Der Limburger" aan. Ook tijdens deze douchesessie zongen zij weer vol enthousiasme mee. Toen Ramses uiteindelijk de douche inkwam was dat echter al voorbij. Ramses kan gelukkig in zijn eentje herrie maken voor 5. Dat hebben ze in Berlijn tijdens de prijsuitreiking wel kunnen horen, omdat de rest zo vriendelijk was geweest de deur naar de douche van Ramses open te laten staan.
Afijn... een geslaagd toernooi eindigde met een extra dagje Berlijn. Op de fiets werden de high-lights van Oost en West Berlijn bekeken. Ze werd er naast sport ook een staaltje cultuur meegepikt.


NIEUWS (30-05-03):

Een beschrijving van het P.L.T.-L.P.T. en het bijbehorende 8ste lustrum van Panache is op onze L.P.T. pagina's te lezen. Hier willen we echter nog wel vermelden dat de tekst van het tweede L.O.S. van Panache-lied ondertussen op onze internetpagina's te lezen is. Wie weet, komt er nog ooit een L.O.S. van Panache Liederenboek. Ook foto's van het afgelopen toernooi, de voorbereidingen, het diner en het feest zijn bij ons te vinden.


NIEUWS (10-05-03):

Inmiddels zijn er een aantal toernooien gespeeld waar veel L.O.S. van Panachers aanwezig waren. Natuurlijk het Panache Toernooi, waarvan later verslag zal volgen, maar ook het I.S.B.T. Amsterdam. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor het Lustrum en het bijbehorende P.L.T.-L.P.T. in volle gang. Hier echter eerst een verslag van het I.S.B.T. Amsterdam.
Dit jaar waren we met een groep van 6:
Ramses Christiaan
Anne-Marie Gielis
Yvette van Leeuwen
Marcel van Loon
Ferry Roelofs
Mark van de Veerdonk
Daarnaast kwamen we nog een aantal Panachers tegen, nl. Johan van Berkel, Eddy Dupree, Mark Scheffer en Ron Theunissen. Dat maakte het al erg gezellig. Als L.O.S. van panache bleven we zoals gebruikelijk in Amsterdam bij Anne-Marie overnachten, op zich al een feest. Op vrijdagavond was het meteen gezellig in de kantine. Lang werd er gekletst en naar de zangkunsten van Marcel Wijsmans en Alex van Leeuwen van Rotterdam geluisterd. Maar uiteindelijk vonden we dan toch de weg naar ons bedje. Zaterdagmorgen werd duidelijk dat Ramses en Ferry geen mix toebedeeld hadden gekregen. Merkwaardigerwijs wilde Antonie Tak, van Sauron (Tilburg), bij nader inzien toch liever singelen dan mixen en wilde hij met Ferry ruilen. Zo kon het gebeuren dat twee teamgenoten toch met elkaar mochten spelen. Antonie zou namelijk eigenlijk met Yvette mixen. Het spelen ging zaterdag lekker, en toen 's middags de zon mee ging werken was het genieten op het terras van de kantine. Zo kwamen we de dag wel door. In tegenstelling tot vorig jaar was het eten dat geregeld was dit jaar perfect. Het mexicaanse en thaise voedsel ging er bij iedereen goed in. Na een kleine excursie over de wallen belanden we in onze feesttent waar er gekletst werd tot weer laat in de nacht. De zondag zou qua badminton de beslissingen wel brengen. Mark bleek het met Bianca getroffen te hebben en ongenaakbaar streefden zij af op hun verdiende eerste plek in de MXB. Alhoewel het de enige prijs was die naar L.O.S. van panache ging, is de eerste prijs MXB natuurlijk wel de mooiste. Afijn... een geslaagd toernooi, maar we zullen moeten afwachten of de Amsterdammers volgens jaar weer aan het organiseren slaan. Wij hopen van wel.


NIEUWS (09-04-03):

De inschrijving voor het P.L.T.-L.P.T. loopt langzaam maar gestaag door. Met het Panache-Toernooi aankomend weekend voor de deur en de sluiting van de inschrijfdatum die nadert zullen de aanmeldingen wel toe gaan nemen. Heb je je nog niet opgegeven, doe dat dan nu, nu het nog kan.

Het toernooienseizoen is in volle gang. De komende tijd zullen er weer heel wat L.O.S. van Panachers te zien zijn op de verschillende banen en kunnen we het L.O.S. van Panache-lied natuurlijk weer menigmaal horen schallen door de kleedkamers. De toernooien die eraan komen zijn:

Panache Toernooi
Palm 24 uurs Toernooi
I.S.B.T. Amsterdam
Open Toernooi Deurne
P.L.T.-L.P.T.
I.S.B.T. Berlijn


NIEUWS (10-03-03):

Het inschrijfformulier voor het P.L.T.-L.P.T. is inmiddels te downloaden in Word '97 formaat en in PDF formaat.


NIEUWS (07-03-03):

Aardig wat nieuws deze keer:


NIEUWS (12-12-02):

L.O.S. van Panache heeft haar eigen internetdomeinnaam. Vanaf nu zijn we gemakkelijk te vinden op www.losvanpanache.nl. Jeroen Siffels heeft dit allemaal voor ons geregeld.

Daarnaast kunnen we nog melden dat we contact hebben gehad met de Panache LUstrum Kommissie (P.LU.K.). In 2003 zal het Panache Lustrum Toernooi gecombineerd worden met het L.O.S. van Panache Toernooi en georganiseerd worden door in een samenwerking tussen E.S.B.V. Panache en L.O.S. van Panache. Waarschijnlijk gaat er 's avonds ergens een lustrumfeest gevierd worden. Zodra we daar meer informatie over hebben laten we het weten. Houdt vooralsnog 24 Mei in de agenda vrij. Dit zal de dag worden waarop het Panache lustrum en het L.O.S. van Panache Toernooi gehouden worden. Vanzelfsprekend zijn ook alle L.O.S. van Panachers die niet meeedoen aan het toernooi van harte welkom op het feest 's avonds.


NIEUWS (18-11-02):

Traditiegetrouw doet een grote groep L.O.S. van Panachers mee met de Open Level in Oss. Ook dit jaar was er weer een grote groep op de been: Johan van Berkel
Ramses Christiaan
François van Delft
Anne-Marie Gielis
Marcel van Loon (supporter)
Hubert van Luytelaar
Jolanda Mak
Riske Meijer
Luuk Oostveen
Ferry Roelofs
Susanna Roelofs Matakoepan (supporter)
Cynthia Rood
Camiel Rouweler
Marco van de Sande
Marianne van de Sande (supporter)
Jeroen Siffels (supporter)
Mark van de Veerdonk
Angelica Verstraten
De vrijdagavond begon rustig. Mark werd door Anne-Marie, Ramses en Ferry per ongeluk op speurtocht door Oss gestuurd, maar verder was er niks aan de hand. Zaterdagmorgen begon het dan. Aangezien bijna iedereen in de enkel aan de slag moest, was er meteen heel wat volk in de zaal en werd er al snel gekletst en gespeeld. 's Middags, tijdens de dubbels kwam Jeroen Siffels ineens binnenzetten. Gewoon, even uit Zwolle, om te kijken (en te eten natuurlijk!!!). Op Camiel na, mocht iedereen de volgende dag erug komen. Dat kwam misschien ook wel, omdat op Camiel na, iedereen een gemengd dubbel moest spelen. En de gemengd dubbels zouden zondag pas beginnen. Maar goed, eerst moest er gegeten worden. Dit jaar werd het de Griek die het genoegen mocht hebben, om L.O.S. van Panache aangevuld met Hans Wijnbergen, te ontvangen. Jolanda en Anne-Marie hadden tijdens het eten ineens een cadeau voor Susanna. Een foto-album over van alles dat te maken heeft met haar bruiloft. Na het eten werd er nog rustig nagepraat en vooruitgeblikt bij de familie Roelofs thuis. Zondag moest de beslissing brengen.
De zondagmorgen begon met de gemengddubbel poules. Toen die gespeeld waren kon de afvalrace beginnen. Helaas konden niet alle L.O.S. van Panachers die race overleven. Al was het maar omdat sommigen genoodzaakt waren om elkaar uit te schakelen. Uiteindelijk stonden er toch nog een heel aantal L.O.S. van Panacher in een finale. Marco werd tweede in de HEB. Mark werd samen met Yvonne van Ravenstijn tweede in de GDA. Riske en Peggy de Brouwer verloren de finale DDA, maar dat hadden ze in de poule ook al gedaan. Hubert en Trung Ngu verloren de HDA, terwijl ze in de poule van diezelfde tegenstanders gewonnen hadden. Die tegenstanders, Floor en Andreas, hebben een hele batterij L.O.S.-ers op hun weg uitgeschakeld. In de kwartfinale werden Luuk en Ferry weggeslagen. In de halve finale Mark en zijn broer Rob en in de finale dus Hubert en Trung. Natuurlijk was de mooiste finale van de dag, de HEA finale waarin Luuk van Trung wist te winnen. L.O.S. van Panache ging dus weer naar huis met een heel stel "mooie" bekers en vooral veel eer.


NIEUWS (07-11-02):

Het I.S.B.T. Tilburg leverde dit jaar helaas geen prijzen voor L.O.S. van Panache. We waren wel weer met een redelijke groep aanwezig:
Pieter Alders
Ramses Christiaan
Anne-Marie Gielis
Jolanda Mak
Luuk Oostveen
Ferry Roelofs
Susanna Roelofs-Matakoepan (alleen tijdens het feest)
Mark van de Veerdonk
Chi-Ho Wong
Wel was het weer erg geslaagd. De vrijdagavond stond in het teken van de ontmoetingen. Zoals altijd vormt de eerste avond van een I.S.B.T. een reünie. Maar dit keer werd het een hele bijzondere. Er waren namelijk sinds Berlijn een drietal I.S.B.T.-paren getrouwd. John-Paul en Ingrid, Ellis en Nico en natuurlijk de L.O.S. van Panachers Susanna en Ferry. Op het feest zaterdagavond draaide de DJ zijn plaatjes redelijk en vloeide het bier rijkelijk. Onze deelname aan de bierestafette was natuurlijk ook spetterend. Geen enkel team heeft zo goed aan teambuilding gedaan en geen enkel ander team heeft elkaar zo enthousiast aangemoedigd als wij. Jammer genoeg gooide Antonie roet in het eten door ons te verzoeken te stoppen toen alleen Ferry nog zijn biertje op had. We waren net warm. Het andere team was echter al klaar. Die hadden zeker nooit gehoord van het spreekwoord "Bier na sport, doe dat niet te kort".


NIEUWS (03-10-02):

De competitie is begonnen en dus komen de eerste toernooitjes er weer aan. Voor het I.S.B.T. van Tilburg hebben we ons allang opgegeven. Maar er zullen er wel meer volgen. Daarvan houden we geinteresseerden al sinds L.O.S. van Panache-heugenis op de hoogte. Al heel lang kon dat via de meellijst die Mark scheffer voor ons geregeld had. Helaas kunnen we, zonder dat Mark er iets aan kan doen, niet meer van deze mogelijkheid gebruik maken. We schakelen dus maar weer over op een simpele meellijst die we zelf onderhouden en bijhouden. In ieder geval willen we bij deze Mark bedanken voor de lijst die de afgelopen jaren soepeltjes via hem kon lopen.


NIEUWS (22-08-02):

De zomermaanden zijn traditioneel rustig voor badmintonners. Voor veel L.O.S. van Panachers dus ook. Op sommige plaatsen wordt echter gewoon doorgespeeld. In Heiloo bijvoorbeeld, bij 't Vennewater, kun je de hele zomer door spelen. Vorig jaar is daar voor het eerst het L.O.S. van Panache Zomeravondbadminton gehouden. L.O.S. van Panachers komen uit de wijde omgeving naar Heiloo om een avondje lang de krachten met elkaar en met de mensen uit Heiloo te meten. Dit jaar waren we met negen mensen:
Rogier Dijker
Albert Harteveld
Yvette van Leeuwen
Marcel van Loon
Jolanda Mak
Femke Nales
Luuk Oostveen
Ferry Roelofs
Mark van de Veerdonk
Deze avond werd er lekker gespeeld en gutste het zweet rijkelijk. In de kantine werd achteraf nog behoorlijk doorgezwoten onder het genot van een welverdiend drankje. Daarna spatte de groep weer uiteen richting Leiden en Alkmaar. De Leidenaren hadden hun eigen vrije speelavond zelfs opgegeven om naar Heiloo af te reizen. Daar hadden ze geen spijt van. Er ligt ondertussen een uitnodiging om een keer in Leiden te komen spelen.


NIEUWS (23-05-02):

Afgelopen weken hebben we in bijna identieke samenstelling een tweetal I.S.B.T.'s gespeeld. Op 4 en 5 mei speelden we met 6 L.O.S. van Panachers het I.S.B.T. Amsterdam. Namens L.O.S. van Panache waren daar aanwezig: Ramses Christiaan
Anne-Marie Gielis
Marcel van Loon
Jolanda Mak
Luuk Oostveen
Ferry Roelofs
Ook de groep Oeroeboeroe uit Heiloo hoorde eigenlijk wel een beetje bij L.O.S. van Panache. Afijn... er werd in dat regenachtige weekend weer druk gespeeld. En niet zonder succes. Anne-Marie ging naar huis met een mooie prijs in de DDB. Luuk ging naar huis met de tweede prijs in de GDB. Maar vooral werd er weer hard gewonnen op het feest. Waarschijnlijk werd daar ook het meest gezweet. Tsjonge, wat was het daar heet.

Op het moment van schrijven is ook het I.S.B.T. Berlijn alweer gespeeld. Van de L.O.S. van Panachers in Amsterdam deed alleen Anne-Marie in Berlijn niet mee. De rest was allemaal van de partij. Een groep met een zeer gevarieerde Berlijn-ervaring. Ramses kwam voor de 1e keer, Marcel voor de 2e keer, Jolanda voor de 3de keer, Luuk voor de 4de keer en Ferry vierde alweer zijn eerste lustrum, net zoals het toernooi zelf. De feesten en het toernooi waren als vanouds weer erg goed. Zondag werd tevens nog gekenmerkt door de verjaardag van Marcel. Die hebben we natuurlijk wel even verrast. We hopen dat hij een beetje blij was met zijn ballonnen en zijn spel. Wij waren in ieder geval wel blij met de surprise-eieren. Succes was er ook nog. Luuk won samen met Marijn van de Meulegraaf gemakkelijk de GDB. Voorlopig zullen we even op het volgende I.S.B.T. moeten wachten. Maar dat is al sneller dan je denkt.


NIEUWS (09-04-02):

Het Panache Toernooi 2002 was weer een succes in allerlei opzichten. Ondanks dat de locatie veranderd was en dat bij de meeste ex-Panachers toch wel heimwee met zich meebracht. Slechts een kleine groep deelnemers had zich onder de naam L.O.S. van Panache ingeschreven. Er waren er echter veel en veel meer aanwezig. Onderstaande mensen hadden zich in ieder geval wel onder L.O.S. van Panache ingeschreven:
Anne-Marie Gielis
Jolanda Mak
Susanna Matakoepan
Luuk Oostveen
Ferry Roelofs
Camiel Rouweler
Marco van de Sande
Chi-Ho Wong
Op zaterdag waren de poules over het algemeen groot, vaak werd er in poules van 4 gestreden om 1 plaatsje in de volgende ronde. Aangezien de meeste L.O.S. van Panachers komen om lekker wat te spelen, vonden wij dit een goede zet van de organisatie. de chinees 's avonds was erg goed. Het feest kwam echter maar langzaam op gang. Echt geswongd is er niet echt, tot grote spijt van met name Susanna. Maar goed... zondag was er nog een dag. En die bracht toch weer enkele succesjes voor L.O.S. van Panache. Van de mensen die zich onder L.O.S. van Panache hadden ingeschreven wist alleen Ferry in de HDC een eerste prijs in de wacht te slepen. Hij deed dat samen met Albert Harteveld van L.U.S.V. (Leiden). Maar er waren nog heel wat andere L.O.S. van Panachers die er met een prijs vandoor gingen. Hubert van Luytelaar en Prisca Veldhuis bijvoorbeeld werden tweede in de GDC. Stefan Rink en Joris van den Oetelaar behaalden een hele mooie tweede plek in de HDB. Zo ongeveer hetzelfde deed het gelegenheidskoppel Elly de Groot en Peggy de Brouwer in de DDB. Zij moesten het daarin echter afleggen tegen Jolanda Blijenberg en Linda Sipkes, die keurig eerste werden. Edith Ottenheim tenslotte, bracht uit de DEB een mooie prijs mee naar huis.


Commentaar, aanmeldingen en suggesties zijn van harte welkom. Stuur gerust een meeltje naar los_van_panache@zonnet.nl.


Ferry Roelofs
los_van_panache@zonnet.nl

Copyright © 2004 Ferry